(0)

Klassen

e-bok


Året er 1952, midt under den koldekrig. Henrik og hans ven Lars gĂ„r i 2.g og dyrker med lidenskab et afmĂŠgtig had til skole- og forĂŠldreautoriterne, og ikke mindst til samfundet med dets maniske kommunistforskrĂŠkkelse og kvĂŠlende indoktrinering til den vestlige livsform.

I klassen kommer det til skarpe opgĂžr mellem pĂ„ den ene side den venstrevendte vinduesrĂŠkke, og dĂžrrĂŠkken med de velstĂ„ende villabĂžrn pĂ„ den anden. HĂŠvet over tummelen stĂ„r de to venners nĂŠsegrus beundrede guru, den nĂ„deslĂžst kommunistiske Bernhard, som med sit imponerende intellektuelle skarphed forsĂžger at vise Henrik og Lars det rette vej frem – med det nye DDR og Maos Kina som mĂžnstereksempler. For Henrik bliver Bernard for meget – det gode liv i dĂžrrĂŠkke lokker og trĂŠkker. Og sĂ„ er der jo det med pigerne...

Carsten Clante (f. 1934). Forfatter og tidligere indenrigsredaktÞr pÄ DR. MedredaktÞr pÄ magasinet KulturNyt, og instruktÞr af dokumentarfilmene "Den hÄrde sandhed" om Tage Skou Hansens forfatterskab, og "Der er stof i os" om narkomani. han er forfatter til fire romaner, hvoraf "Klassen (2006) er hans nyeste.