(0)

Klimaets sociale tilstand

e-bok


VĂŠrdier, holdninger og kĂžn afgĂžr, hvor klimavenligt vi handler i dagligdagen. Komplicerede opgĂžrelser over CO2-udledninger er derimod uden stĂžrre betydning for folks handlinger. Politiske initiativer skal vĂŠre forenelige med hverdagslivets rutiner for at have en effekt.

Denne bog er den fÞrste sociologiske analyse af, hvordan danske unge forholder sig til den globale opvarmning. Fokus ligger pÄ de 18-35-Ärige, hvis adfÊrd bliver afgÞrende for fremtidens klima. UndersÞgelsen viser, at unge er bekymrede for klimaforandringerne og generelt vil pÄtage sig et ansvar for at mindske udledningen af CO2. Men de ved ikke hvordan, og mange tvivler pÄ, at den personlige indsats nytter i det store perspektiv. Et flertal efterlyser derfor et stÊrkere politisk lederskab pÄ klimaomrÄdet.

Klimaets sociale tilstand giver indsigt i forhold, der enten modvirker eller stÞtter de unges udvikling af en mere klimavenlig adfÊrd. Da mange unge integrerer deres klimaforstÄelse med en bekymring for naturen, kan statslige indgreb fx med fordel knyttes til individets naturinteresse og Þnske om at beskytte miljÞet.