(0)

Knagsted

ljudbok och e-bok


"Knagsted" fÞlger op pÄ persongalleriet fra "Livsens ondskab" og har som hovedpersoner vennerne nihilisten Knagsted og den godhjertede, naive Clausen. De to tager sammen pÄ en lÊngere udenlandsrejse, der blandt andet fÞrer dem til Berlin, Dresden og kurbadene i Karlsbad og til mÞdet med en rÊkke komiske personligheder. Makkerparret er, trods uadskilleligheden, uenige om alt og diskuterer rejsen igennem smÄ og store hÊndelser. Romanen emmer af den bidende sarkasme og tragiske humor, der har gjort Wieds bÞger om Knagsted sÄ populÊre. "Knagsted" kan lÊses som andet bind i GammelkÞbing-trilogien, der ogsÄ tÊller "Livsens ondskab" og "Pastor SÞrensen & co.".

"Knagsted" kan lÊses som andet bind i GammelkÞbing-trilogien, der ogsÄ tÊller "Livsens ondskab" og "Pastor SÞrensen & co.".

Gustav Wied (1858-1914) var en nÄdeslÞs revser af det bedre borgerskab og af dets, ifÞlge ham, udtalte degeneration. Med en svaghed for det skandalÞse udfoldede han spÊndingen mellem borgerskabets kÞnsforskrÊkkede harme og samtidige betagelse af den mere vulgÊre livsstil. Og det var ikke uden omkostninger: pÄ et tidspunkt rÞg han nogle uger i fÊngsel, dÞmt for litterÊr usÊdelighed. Wied giver et morsomt indblik i 1900-tallets Danmark, men under hans satiriske bid ligger en fortvivlelse. En desillusioneret pessimists forsÞg pÄ at hÄndtere livets meningslÞshed med humor.

VĂŠrkernes sĂŠrlige konstellation af det tidstypiske og det almenmenneskeligt har sikret dem klassikerstatus og eviggyldig relevans.


UpplÀsare: Troels MÞller
LĂ€ngd: