(0)

Knoglebowling : Digte for børn

e-bok


Hvordan smager et spøgelses ørevoks?

Hvor kan du bowle med et kranium?

Hvem opfandt paraplyen til edderkopper?

Og hvad tænker digtet egentlig på,

mens du læser det?

'Knoglebowling' er en finurligt og fantasifuldt fortællende illustreret digtsamling for børn om alt det uhyggelige, som typisk hører halloween til. Mange af digtene handler om dem, der har det svært: de forældreløse, nørderne, de fattige og de syge, de handicappede, dem med umulige drømme. Smukt illustreret af Mette Marcussen og støttet af Statens Kunstfond.

Dette er Carsten René Nielsens og Mette Marcussens anden fælles bog for børn, den første udkom i 2019 og hed 'Drømmecykler og fodboldhunde', en bog der i 2024 ligeledes er udkommet i et nyt oplag.

"Dette er poesi for børn, når det er bedst!" skrev det internationalt anerkendte Internationale Jugendbibliothek om 'Drømmecykler og fodboldhunde' i kataloget 'The White Ravens', hvor de hvert år udvælger de bedste børne- og ungdomsbøger i verden.

Carsten René Nielsen har udgivet flere roste digtsamlinger for voksne læsere, bl.a. "Cirkler" (1998), "Husundersøgelser" (2008) og "Enogfyrre ting" (2017). Han modtog som den første Michael Strunge-prisen i 1989, og i 1999 fik han Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Hans digte er oversat til amerikansk og italiensk.

Mette Marcussen er uddannet fra Danmarks Designskole i 1998, hun debuterede året efter, og siden har billedbøgerne været hendes primære og særlige interesse- og arbejdsfelt. Hun arbejder i et legende og frit fabulerende rum, hvori hun udvikler sine illustrationer. Hun har tidligere illustreret børnebøger af Naja Marie Aidt, Martin Glaz Serup og Kåre Bluitgen.