(4)

Knud spillemand

ljudbok och e-bok


Der er ingen, Rasmus JÞrgen fra ToftegÄrden elsker sÄ hÞjt som sine to dÞtre; den stolte Trine og den livlige Karen. Og der er intet i verden, han hellere vil, end at give dem al den lykke, de fortjener. Men siden de var ganske smÄ, har det vÊret bestemt, at de to dÞtre fra ToftegÄrd skal have de to sÞnner fra DaugÄrd. Og bÄde Lars og Jens Dau er vokset op til et par ubehagelige, brutale mÊnd. Lige meget hjÊlper det; et lÞfte er et lÞfte, og selvom Trine nu i ti Är har holdt Lars fra dÞren, kan hun ikke lÊngere holde DaugÄrden hen. Bryllupsdatoen er fastlagt, og forlovelsesfesten mellem Karen og Jens skal fÞlge kort efter. Men musikanten Knud har forelsket sig i Karen, og sammen med karlen Mads lÊgger han en vild plan, der skal forhindre bÄde forlovelse og bryllup.

Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekĂŠre forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk HumĂžr", der indeholdt en rĂŠkke skitser og fortĂŠllinger, alle pĂ„ klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt Ă„rhundrede, og som har vĂŠret elsket af generationer af lĂŠsere. Med romaner som "FlintesĂžnnerne", "Der brĂŠnder en ild" og "De rĂžde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populĂŠre romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove MaĂ«s, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.

Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekĂŠre forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk HumĂžr, der indeholdt en rĂŠkke skitser og fortĂŠllinger, alle pĂ„ klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt Ă„rhundrede, og som har vĂŠret elsket af generationer af lĂŠsere. Med romaner som FlintesĂžnnerne, Der brĂŠnder en ild og De rĂžde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populĂŠre romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.


UpplĂ€sare: Erik KĂŒhnau

LĂ€ngd: