(0)

Knuden strammes. De to giftattentater i ny belysning

e-bok


Sagen om Skt. Joseph-sÞsteren Agnes Kasparek vakte stor interesse over hele Danmark, da den Êldre nonne blev anklaget for at forgifte priorinden og vicepriorinden pÄ Skt. Josephs Hospital i KÞbenhavn i 1936. Mange havde allerede dÞmt Agnes Kasparek pÄ forhÄnd, men den dygtige og anerkendte lÊge Svend Lomholt satte sig for at bevise hendes skyld eller uskyld ved hjÊlp af den nyeste lÊgevidenskabelige forskning.

"Knuden strammes. De to giftattentater i ny belysning" fortsĂŠtter, hvor Svend Lomholts tidligere bog "De to giftattentater" slap, og medtager nyere oplysninger, der blot gĂžr sagen endnu mere indviklet. Bogen udkom fĂžrste gang i 1943.

Svend Lomholt (1888-1949) var en dansk lÊge og dyrlÊge, der stod bag en lang rÊkke forskningsartikler og bÞger. Hans arbejde med kÞns- og hudsygdomme var bredt anerkendt i bÄde ind- og udland, og han var endvidere en af de fÞrste i Danmark, der beskÊftigede sig med seksualhygiejne. Svend Lomholt var professor ved KÞbenhavns Universitet og i mange Är leder af Finseninstituttet. Han opnÄede flere hÊdersbevisninger i lÞbet af sin karriere og var blandt andet Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.