(290)

Kohti ikuisuutta

ljudbok


Esko Valtaoja raottaa ikuisuuden esirippua.

Kaikki todella mielenkiintoinen tulee tapahtumaan tulevaisuudessa. MitkĂ€ ovatkaan mahdollisuutemme, ja mitkĂ€ rajamme – vai onko nykyiseen pieneen tajuntaamme mahtuvia rajoja lainkaan?

Kolmetuhatta vuotta menneisyyteen mahtuu vielÀ ajatuksiimme, mutta entÀpÀ kolmetuhatta vuotta tulevaisuuteen? Onko ihmiskunnalla tulevaisuutta? Monen mielestÀ se on jo allekirjoittanut oman kuolemantuomionsa. Vai elÀmmekö sittenkin kaikkein parhaita aikoja? Ainakin luonnonvarojen loppumisen ja vÀestörÀjÀhdyksen aiheuttamaa maailmanloppua on lykÀtty jo monta kertaa.

Tulevaisuuskomiteoiden mietinnöissÀ voi vielÀ vilahtaa vuosi 2100, mutta ei koskaan vuosi 21000. Esko Valtaojan Kaiken kÀsikirja kÀsitteli maailmaa tÀhÀn asti, Kohti ikuisuutta -kirjassa Valtaoja suuntaa katseensa tulevaisuuteen.

Esko Valtaoja (s. 1951) on avaruustÀhtitieteen emeritusprofessori ja Suomen tunnetuin tieteentekijÀ. Valtaoja on palkittu lukuisia kertoja tieteen yleistajuistajana, muun muassa Tieto-Finlandia-palkinnolla teoksesta Kotona maailmankaikkeudessa.


UpplÀsare: Juhani Rajalin
LĂ€ngd: