(59)

Kokaiinirannikko

ljudbok och e-bok


Espanjan luoteisosassa sijaitsevalla Galicialla on 1498 kilometriÀ rantaviivaa. Alue elÀÀ merestÀ, mutta ei ainoastaan sen kala- ja simpukka-antimista, sillÀ 1980-luvulla Galician jokisuulahdista tuli huumeiden portti Eurooppaan. Miksi niin moni pÀÀtti salakuljettaa ja siirtyÀ huumekauppaan? Miksi juuri Galicia, tuo syrjÀinen kolkka, oli avainasemassa laajoissa huumeoperaatioissa?

Tarinallisessa tietokirjassaan Kokaiinirannikko Nacho Carretero kertoo, kuinka salakuljetus ja huumeet löivÀt leimansa galicialaisten elÀmÀÀn ja yhteiskuntaan. Galicialaiset ovat pitÀneet salakuljetusta yleisesti hyvÀksyttÀvÀnÀ, mutta vuosikymmenten saatossa toiminnasta on kehittynyt vaarallista niin siihen osallistuville kuin ulkopuolisillekin.

Kokaiinirannikko on kiehtova kuvaus salakuljettaja- klaanien toiminnasta, huumeiden vastaisista operaatioista ja Galician omaperÀisestÀ kulttuurista. Carreteron soljuva, erilaisia ihmisiÀ seuraava kerronta koskettaa ja vie mukanaan.

Vaikuttava Kokaiinirannikko aiheutti skandaalin Espanjassa, minkÀ vuoksi se hyllytettiin hetkeksi myynnistÀ. Nyt kirja on Espanjan pitkÀaikainen bestseller, josta on tehty samanniminen Netflix-draamasarja.


UpplÀsare: Jani Karvinen
LĂ€ngd: