(0)

Kold marv

e-bok


En svimlende beretning om vovehalsene i det amerikanske rumprojekts fĂžrste, farlige Ă„r. Om testpiloterne og astronauterne, som efter nattens druk, hor og biljagter sĂŠtter sig bag raketflyets styrepind – og havarerer, eksploderer... eller sĂŠtter ny hĂžjderekord! Om piloternes koner, der skal leve med angsten. Om pressen, der svĂŠlger ligeligt over katastrofe og succes. Om det stof, der gĂžr en pilot til en mand og en astronaut til en helt – kold marv.

"Kold marv" blev filmatiseret i 1983 med titlen "The Right Stuff" (pÄ dansk "MÊnd af den rette stÞbning"). Filmen vandt fire Academy Awards og fortÊller historien om de banebrydende Mercury astronauter Shepard, Grissom, Glen, Carpenter, Schirra, Cooper og Slayton, de fÞrste amerikanere, som, ti Är efter at testpiloten Chuck Yaeger brÞd lydmuren, sÊtter nye hÞjde- og fartrekorder i primitive rumfartÞjer.

"Tom Wolfe er toppen blandt USAs forfattere" - Kristeligt Dagblad

Tom Wolfe (f. 1931) var en af pionererne inden for den sÄkaldte new journalism, men han er ikke mindre kendt for sine romaner, hvor han med eminent satire spidder den moralske hulhed bag den amerikanske pengekultur. PÄ dansk er bl.a. udkommet "Kold marv", "PÄ krogen" "En stor mand" og ikke mindst hans stÞrste succes, bestsellerromanen "ForfÊngelighedens bÄl", der har fÄet status som en moderne klassiker.