(0)

Kondorens land

ljudbok och e-bok


"Ganske vist er Chile kondorens fĂŠdreland, den kĂŠmpestore fugl har sin rede pĂ„ AndeskĂŠdens hĂžjeste tinder, men man ser den kun i zoologiske haver, pĂ„ landets mĂžnter og i rigets vĂ„ben – den frie kondor svinger sig i store spiraler svimlende hĂžjt mod den tindrende blĂ„ himmel, indtil den er usynlig for det blotte Ăžje – deroppe, i flere tusinde meters hĂžjde, svĂŠver den dag ud og dag ind pĂ„ sine mĂŠgtige natsorte vinger, medens dens skarpe Ăžjne gennemsĂžger landskabet dybt nede for at finde et eller andet spiseligt."

Den danske eventyrer Hakon Mielche fortÊller om det 4000 km lange og 100 km brede land Chile, om Þrkner, hvor man ikke har set en regndrÄbe i Ärevis, om tropenÊtter og isnende kulde, og ikke mindst om de mÊgtige kondorer, der af gode grunde har valgt Chiles Þde bjerge som hjemsted.

Hakon Mielche (1904-1979) var en dansk journalist, eventyrer og forfatter. Han er bedst kendt for sine mange spÊndende bÞger om sine eventyrlige rejser rundt i den store verden, som han med stort litterÊrt talent tryllebinder lÊseren med. Under besÊttelsen mÄtte Hakon Mielche meget modvilligt blive i Danmark pÄ grund af udrejseforbuddet. Den tid udnyttede han til at skrive en rÊkke biografier samt en enkelt selvbiografi. Hakon Mielche var medlem af Eventyrernes Klub, og hans bÞger er blevet oversat til over 10 sprog.