(0)

Konerne ved vandposten. Bind II

e-bok


"Den ene hÊndelse aflÞser den anden: Fru konsul Johnsen gÄr en dag pÄ gaden med sin datter, og de er begge tilfredse med sig selv og med andre, sÄ ser de i en tvÊrgade maleren som har malet fruens portrÊt, SorenskriversÞnnen, de ser ham med en af konsul Olsens dÞtre under armen. Fru Johnsen er tyk og tung, hun kunne have villet sÊtte sig lige pÄ stedet. Fia siger bare: Ja, de er blevet forlovet, hÞrer jeg."

"Konerne ved vandposten" er en satirisk roman om sladder og rygtespredning i en lille norsk by. Konerne, der mĂždes om vandposten flere gange om dagen, ved alt om alle, og de er ikke bange for at sladre om byens bedste og vĂŠrste borgere.

Denne udgave er fra 1920, og teksten er ikke blevet redigeret eller moderniseret.

Knut Hamsun (1859-1952) var en af Norges stĂžrste forfattere. Han skrev en lang rĂŠkke romaner og noveller inden for forskellige genrer og modtog i 1920 Nobelprisen i litteratur. Han fik sit litterĂŠre gennembrud i 1890 med romanen "Sult", som er en af periodens vigtigste vĂŠrker inden for norsk litteratur. Knut Hamsun stod endvidere bag en perlerĂŠkke af digtsamlinger og skuespil.