(0)

Kong Salomons miner

ljudbok


Gentleman og elefantjĂŠger Allan Quartermain har vĂŠret storvildtsjĂŠger lĂŠngere og har set meget mere end de fleste. PĂ„ en damper fra Cape Town til Natal stĂžder han pĂ„ de to briter sir Henry og kaptajn Good. De leder efter sir Henrys bror, som er rejst ind i Afrikas mĂžrke for at finde Kong Salomons legendariske diamantminer. Quatermain slutter sig til de to briters eftersĂžgning, og sammen pĂ„begynder de en halsbrĂŠkkende rejse ud over det sĂŠdvanlige. Den farefulde fĂŠrd gĂ„r gennem afrikanske savanner, Ăžrkener og over bjerge, og det stĂ„r snart klart, at rejsen enten vil gĂžre de herrer meget rige – eller tage livet af dem.

Dette er fÞrste gang "Kong Salomons miner" udkommer pÄ dansk i sin fulde, dramatiske og politisk ukorrekte lÊngde. Da historien fÞrste gang udkom i 1885, blev den kaldt den mest fantastiske bog, der nogensinde er skrevet og blev Þjeblikkelig en bestseller. Bogen dannede ogsÄ grundlag for en helt ny og stadig populÊr genre inden for litteraturen, nemlig Lost World-genren. Den dag i dag giver genren alle nysgerrige lÊsere underholdende eventyr, skattejagter og arkÊologi fra uopdagede dele af verden ...

Henry Rider Hagaard (1856-1925) var en engelsk forfatter med danske aner. Efter sin debut med en fagbog om Sydafrika, var han med til at introducere genren "tabte verdener", gennem romanhelten Allan Quatermains eventyr. Flere af Hagaards bĂžger er blevet filmatiseret og har desuden inspireret "Indiana Jones"-filmene.