(3)

Kongehusets farmor og oldemor Dronning Alexandrine

ljudbok


"Jeg har altid haft meget let ved at lÊre sprog, men det kom vel af, at mit hjem i Mecklenburg var temmelig kosmopolitisk. Mor var jo russisk. Far og mor talte altid fransk sammen, og vi bÞrn talte engelsk med dem. Med min broder talte jeg tysk, men dagligsproget mellem min sÞster og mig var altid engelsk. I Danmark har jeg altid talt dansk med mine sÞnner og med den Þvrige slÊgt, men Kongen og jeg talte meget engelsk sammen, og vi anvendte altid engelsk, nÄr vi skrev til hinanden."

Dronning Alexandrine blev fÞdt i Schwerin i 1879 som datter af Storhertug Friedrich Franz III af Mecklenburg-Schwerin og Storfyrstinde Anastasia og var kun 18 Är, da hun giftede sig med Prins Christian af Danmark, som senere blev Kong Christian X. Gennem interviews med Dronning Alexandrines efterkommere, svigerdatteren Dronning Ingrid, bÞrn af venner af familien og andre med tilknytning til Dronning Alexandrine tegner Randi Buchwaldt et levende portrÊt af dronningen og fortÊller om hendes spÊndende liv og store betydning pÄ kongefamilien i Danmark, som strÊkker sig helt op til vore dage.

Journalist og forfatter Randi Buchwaldt (f. 1930) stÄr bag flere historisk orienterede fagbÞger, herunder "Marselisborg: slot og fristed", "Kongehusets farmor og oldemor Dronning Alexandrine" og "Et hjÞrne af HellebÊk: om huse og mennesker og hvad et gammelt egetrÊ kan have oplevet".


UpplÀsare: Nanna Salomon
LĂ€ngd: