(0)

Kongen af Rom

e-bok


Da Napoleon Bonaparte havde kÊmpet sig til tops i Frankrig, satte han hurtigt sin store plan i vÊrk: at bemÊgtige sig hele Europa og indsÊtte sine familiemedlemmer pÄ europÊiske troner, sÄ kontinentet ville vÊre hans. OgsÄ efter hans dÞd. Hans sÞn Napoleon II blev indsat som konge af Rom, og det faldt ikke i god jord hos paven, der var vant til at vÊre hersker over den evige stad og hele Europas katolikker.

Octave Aubrys historiske roman "Kongen af Rom" prÊsenterer os for Napoleon I og hans visioner, hans sÞns forsÞg pÄ at leve op til forventningerne og de intriger, der udspillede sig fra Paris til Rom i starten af 1800-tallet.

Octave Aubry (1881-1946) var en fransk forfatter og historiker. Allerede i en ung alder var Aubry interesseret i historie, og det er sĂŠrligt denne interesse, som hans forfatterskab bĂŠrer prĂŠg af. Alligevel fik Aubry sin litterĂŠre debut med digtsamlingen "De l’amour, de l’ironie, de la PitiĂ©" (1904). Dog fylder fascinationen for historie stĂžrstedelen af hans forfatterskab med titler sĂ„som "Napoleons privatliv" (1939) og "Kejserinde Eugene" (1931).