(0)

Konkordans over digte af Johannes Ewald

e-bok


”I de to hundrede Ă„r der er gĂ„et siden Johannes Ewald levede, har vores virkelighed undergĂ„et kolossale forandringer. Vi stĂ„r i dag i et andet forhold til omverden end menneskene pĂ„ Ewalds tid, og det sprog vi beskriver vores omverden med er heller ikke det samme. En lang rĂŠkke begreber har ĂŠndret indhold i lĂžbet af de to Ă„rhundreder, en lang rĂŠkke ord har ĂŠndret betydning.”

Johannes Ewald var en af sin tids stĂžrste digtere, og selvom hans digte knytter sig til hans egen tid, sĂ„ er der megen rigdom at hente i dem ogsĂ„ i moderne tid. Kulturforsker Marianne Horsdal bringer i sin bog ”Konkordans over digte af Johannes Ewald” digtene med ind i det tyvende Ă„rhundrede ved en moderne litteraturhistorisk analyse. Hun fortĂŠller om datamaskinens funktion i en litteraturvidenskabelig sammenhĂŠng, og hvordan den kan give de gamle digte en moderne betydning.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1976.

Marianne Horsdal (f. 1946) er en dansk forfatter og kulturforsker. Hun er professor emerita ved Syddansk Universitet og stÄr bag en rÊkke bogudgivelser om livshistorier, historiefortÊlling, kultur og identitet.