(0)

Konsekvens

e-bok


NÄr man kaster en sten i en sÞ, danner der sig efterfÞlgende ringe i vandet. SÄdan har alle vores handlinger fÞlger udadtil i verden. TÊnker eller gÞr vi ondt mod vort medmenneske, har det konsekvenser. En god gerning smitter af, sÄ andre gÞr gode gerninger. I bogen beskriver Anne Marie Eriksen ud fra forskellige fÞlelser, hvad det for hende vil sige at leve autentisk og vÊre tro mod sit inderste. OgsÄ i Guds Þjne.

Uddrag af bogen

Det at have slĂ„et ihjel – og det er trods alt de fĂŠrreste, der kan tale ud fra den erfaring, heldigvis – medfĂžrer pudsigt nok, at jeg i mit nuvĂŠrende liv har svĂŠrt ved at melde noget fra, ligesom sige nej til noget, da det fĂžles som at opgive noget levende (igen). AltsĂ„ melder jeg afbud til noget, takker nej til en invitation, noget sĂ„ simpelt som at slukke for fjernsynet uden at have noget at aflĂžse den aktivitet med, sĂ„ fĂžler jeg sorg. Det er som at lukke ned for noget, gĂžre noget levende dĂždt. Man kunne sige, det har med den fĂžlelse at gĂžre, som man oplever, nĂ„r ens elskede gĂ„r vĂŠk fra Ă©n, hvor man behĂžver ham/hende. GĂ„ ikke, sluk ikke, siger man nĂŠsten til fjernsynet. Som om det har helt vidtrĂŠkkende konsekvenser bare at trykke pĂ„ en tast pĂ„ fjernbetjeningen. Livet, nej tak.

Om forfatteren

Anne Marie Eriksen (f. 1972) er uddannet pÄ Aarhus Kunstakademi i maleri 2001. Hun har tidligere udgivet bÞgerne Hvis du vil se mig i himmelen (2013) og Skyld og gode gerninger (2015). Hun har desuden udgivet egne sange og salmer.