(0)

Konsekvenser

ljudbok


"Konsekvenser" er en bog om det lĂŠgelige skĂžn og etiske dilemmaer med omdrejningspunkt i DR-dokumentaren 'Pigen der ikke ville dĂž'.

Efter dokumentaren blev sendt 10. oktober 2012, skete der en kaotisk omvéltning i Benedicte Dahlerups liv, da hun kom i Sundhedsstyrelsens ’gabestok’.

Som det fremgÄr af bogen, endte usandheder med at blive til sandheder efter en fejlbelagt sagsbehandling i nÊvnene, specielt i Styrelsen for Patientsikkerhed, samt manglende opbakning fra hospitalet. Benedicte Dahlerup klagede efterfÞlgende til Folketingets Ombudsmand, som efter mere end to Ärs sagsbehandling vurderede, at der ikke var grundlag for at kritisere SundhedsvÊsenets DisciplinÊrnÊvns sagsbehandling i det omfang, han valgte at undersÞge sagen.

Nu er det op til lĂŠserne selv at vurdere nĂŠvnenes sagsbehandling i fuldt omfang, og de konsekvenser der kan vĂŠre for sundhedspersonale og patienters retssikkerhed.

Benedicte Dahlerup er fÞdt i 1948 og uddannet speciallÊge i neurokirurgi i 1985 pÄ Aarhus Universitetshospital. Hun har arbejdet i syv lande pÄ 12 neurokirurgiske afdelinger og har dermed en bred international neurokirurgisk erfaring i mange forskellige kulturelle sammenhÊnge. Hun har skrevet to bÞger om hjernedÞdskriteriet og har medvirket i fire tv-udsendelser i Danmark om hjernedÞd og organtransplantation. Hun har derudover skrevet mange artikler og holdt et utal af foredrag om hjernedÞdskriteriet for at formidle fakta om hjernedÞden pÄ en let tilgÊngelig mÄde.


UpplÀsare: Anne KjÊr
LĂ€ngd: