(0)

Kort og godt om danske borge

e-bok


Kulturhistoriker Henning Dehn-Nielsens korte og spÊndende rundvisning i nogle af de borganlÊg og ruiner, der kendetegner det danske landskab. Ruiner, der samtidig vidner om en svunden tid, hvor det at skulle forskanse sig bag tykke mure og dybe voldgrave var en naturlig del af magtens mÄde at beskytte sig selv mod udenlandske sÄvel som indenlandske fjender.

Henning Dehn-Nielsen viser vej fra jernalderens forhistoriske bygdeborge, gennem vikingetidens trelleborge, middelalderens fÊstningstÄrne og frem til renÊssancen prÊgtige herreborge.

Henning Dehn-Nielsen (f.1940) er en dansk forfatter, redaktĂžr og kulturhistoriker. Henning Dehn-Nielsen er oprindeligt uddannet cand.phil. i historie og arkĂŠologi fra KĂžbenhavns Universitet, og underviste i mange Ă„r inden han helligede sig forfatterskabet. Henning Dehn-Nielsen har udgivet i omegnen af 50-60 bĂžger, hvoraf en stor del omhandler danmarks historie og konger, arkitektur og arkĂŠologi, lokalhistorie og topografi, foruden en stor mĂŠngde artikler til tidsskrifter, leksika og lignende.