(0)

Kosova

e-bok


PÄ mange planer og i stor detaljerigdom skildrer Kosova de historiske begivenheder omkring Ärhundredeskiftet, der senere fÞrte til den kosovariske nations fÞdsel. Romanen gÄr bag kulisserne i ellers vanskeligt tilgÊngelige miljÞer pÄ et tidspunkt, hvor hele verdens sÞgelys var rettet mod Balkan, og beskriver brudlinjer og hÊndelser af afgÞrende betydning for regionens demokratiske udvikling, sÄvel som en bred mosaik af menneskeskÊbner i konfliktens malstrÞm. Bogens optimistiske budskab er, at stÞtte til frihedsbevÊgelser og kampen for menneskerettigheder overalt i verden betaler sig, nÄr man med folkeretten i ryggen handler ud fra tvingende humanitÊre hensyn.

Et af hþjdepunkterne er den minutiþse skildring af en af de mest dramatiske miljþkampagner, en dansk miljþaktivist har deltaget i – lukningen af blysmelteriet i Zvecan.

Uddrag af bogen

Der findes ingen alternativer til initiativ, risikovilje og pligten til altid at forsÞge at gÞre det rigtige, ingen genveje eller lette lÞsninger. At en aktivistisk udenrigspolitik indimellem lÞber ind i modvind eller slÄr fejl, bÞr derfor ikke afskrÊkke nogen.

Det eneste, der ikke er nogen undskyldning for, er ikke at handle i rette tid, hvis man har muligheden for at gĂžre det.

For dét tilgiver historien med sikkerhed ikke.

Om forfatteren

Niels Henrik Hooge er jurist og magister i filosofi. Hans store interesse for miljÞ og bÊredygtighed gÄr mange Är tilbage i tiden og har manifesteret sig i aktivisme, samarbejde med en lang rÊkke miljÞorganisationer i Danmark og udlandet sÄvel som i mange forskellige typer tekster.

Specifikationer: