(0)

Krigsfaren

e-bok


Krigsfaren skildrer livet under Anden Verdenskrig i et lille provinsmiljĂž i Nordjylland, hvor en meget ung Adam mĂžder uretfĂŠrdigheder, som han ikke kan acceptere og derfor gĂžr modstand mod.

Hans indÊdte uvilje mod uretfÊrdigheden og indignationen over tyskernes besÊttelse, bringer ham ind i modstandsbevÊgelsen, hvor hans engagement mere og mere bringer ham i tvivl om det rigtige i at tilsidesÊtte sine egne og teenagekÊrestens interesser, til fordel for kampen mod tyskerne. Dette dilemma forstÊrkes dramatisk, da Adam pludselig skal vÊre far og derfor mÄ pÄtage sig et ansvar for sin kÊreste og deres ufÞdte barn.

Han drages mere og mere ind i alvorlige begivenheder under sin deltagelse i kampen mod tyskerne, og skismaet opstÄr, skal han vÊlge ansvaret for familien eller pÄtage sig ansvar for kampen mod tyskerne?

Uden at sige noget gik Nikkelsen om bag Adam, der ikke registrerede, hvad der skete i rummet. Alt var tÄget og flÞd ud i et. Nikkelsen ramte ham pludselig med et knytnÊveslag pÄ hÞjre Þre, som forÄrsagede et brag i hjernen. Det lÞd, som om der skete en eksplosion inde i hovedet. Adam skreg af smerte.

"SlÄ ikke mere," rÄbte han ud i mÞrket til bÞdlen, der besvarede rÄbet med et kraftigt slag pÄ tindingen, som straks forplantede sig til hjernen.

Adam mÊrkede under en ulidelig smerte, at hjernemassen bevÊgede sig. Smerten forsvandt, da han bevidstlÞs faldt ned af stolen, ned pÄ gulvet.

Adam mÊrkede, at to soldater havde fat under hans arme og med besvÊr forsÞgte de at sÊtte ham op pÄ stolen igen.

Aage Christensen er fĂždt i 1943 under Anden Verdenskrig.

Indtil pensionsalderen virkede han i erhvervslivet, hvor han i 27 Ă„r var direktĂžr i et forsikringsselskab.

For at udvikle sine skriftlige udtryksformer, har han hen gennem Ärene deltaget i merkantile og skÞnlitterÊre skrivekurser, bl.a. pÄ RÞdding HÞjskole og pÄ Folkeuniversitetet i Aarhus.

Krigsfaren er hans debutroman. Den beskriver livet og frihedskampen i et lille nordjysk provinssamfund, magen til det han selv voksede op i, og hvor der fÞr, under og efter krigen, var meget smÄ kÄr for de fleste indbyggere.