(0)

Krisens billedbog

e-bok


Ole Sarvigs forfatterskab spÊnder bredt over digte, romaner og kunstkritik, og tilsammen udgÞr det en storslÄet og sammenhÊngende analyse af tidens angst og splittelse. En splittelse, der ogsÄ er til stede i den moderne, abstrakte kunst. Sarvig forklarer i "Krisens billedbog" den moderne kunst som en indre, sjÊlelig proces, der ofte bliver uigennemtrÊngelig for andre, og diskuterer den fremmedgÞrelse, som den moderne kunst er et udtryk for.

Ole Sarvig (1921-1981) var dansk forfatter og digter. Han er mest kendt for sin lyrik, men han skrev ogsÄ romaner, essays og debatbÞger om billedkunst m.m. Han debuterede i 1943 med digtsamlingen "GrÞnne digte", og digtet "Regnmaaleren" herfra er optaget i Kulturkanonen. Et hovedtema i Sarvigs forfatterskab er det moderne menneskes krisesituation og udsathed i en verden uden faste normer, hvortil den eneste lÞsning synes at vÊre nÄden og kÊrligheden i en religiÞs forstand. Ole Sarvig modtog mange priser for sit forfatterskab, og fra 1972 var han medlem af Det Danske Akademi.

"For Sarvig stĂ„r den moderne kunst som et forsĂžg pĂ„ at gribe virkeligheden, et dokument over de seneste tiĂ„rs Ă„ndelige udvikling i den civiliserede verden. Man mĂ„ erkende den energi og indfĂžlingsevne, hvormed han sĂžger at lĂŠse dette dokument med de mange svĂŠre hieroglyffer." – Otto Gelsted