(51)

Kriser, krak og kaviar

ljudbok och e-bok


Hvorfor Ăžkonomier og bĂžrsmarkeder er ustabile, og hvordan du kan forudse de stĂžrste opsving og nedture.

Økonomier er stÊrkt turbulente. Et Är kan vi opleve hÞjkonjunktur med boom i aktier og ejendomspriser ledsaget af fester, champagne og kaviar. Flere og flere tror, at opsvinget nÊrmest vil vare evigt. Blot et par Är senere kan vi vÊre sunket ned i en dyb krise med konkurser og bÞrskrak. Mange frygter nu, at Þkonomien aldrig bliver bedre.

Lars Tvede tager i denne bog lytteren med pÄ en fascinerende rejse gennem Þkonomiens historie og prÊsenterer de mest centrale teorier om Þkonomiske konjunkturer. Lige siden John Law indfÞrte papirpenge i Europa i 1700-tallet, har eksperter prÞvet at forstÄ, hvad der skaber de store udsving, og hvordan regeringer og centralbanker kan styre nogenlunde sikkert gennem hÞj- og lavkonjunkturer. Hvor tÊt er vi nu pÄ en viden, der kan afbÞde de stÞrste skader?

Kriser, krak og kaviar er fagligt velfunderet og samtidig skrevet i et let sprog krydret med anekdoter og historier. Hvem skulle fx have troet, at de fÞrste gennembrud i nationalÞkonomi og kriseteori blev skabt af en skotsk gambler, skÞrtejÊger og morder og en hÄrdkogt, irsk storspekulant? Og hvad var dramaet bag den store depression i 1930'erne og dotcom-krakket ved Ärtusindskiftet?


UpplÀsare: Peter Carstens
LĂ€ngd: