(0)

Krydstogt gennem livet. Vimplen hejst!

e-bok


"Fregatten Jylland lĂ„ i flĂ„dens leje ved dokĂžen, klar til at hejse kommando og stikke til sĂžs. En skĂžnne morgen blev vi frivillige lĂŠrlinge hentet pĂ„ logiskibet af vor fremtidige lĂŠrer og sĂŠrlige forsyn, lĂžjtnant LĂŒtken, og fĂžrt om bord pĂ„ fregatten.

Det er vanskeligt at beskrive det indtryk, en organisme som en stor fregat i dagene inden kommandoens hejsning gÞr pÄ en dreng, der fÞrste gang optages som led i denne organisme. PÄ mig virkede det forfÊrdende, forvirrende og til tider helt lammende."

Den danske forfatter Walter Christmas ser tilbage pÄ et liv, hvoraf store dele er blevet tilbragt til sÞs bÄde som sÞofficer og som eventyrer pÄ de syv verdenshave og nogle af verdens stÞrste og lÊngste floder. Bogen er en herlig samling af erindringer, observationer og beskrivelser af fjerne lande, ukendte folkefÊrd og gode kammerater.

Walter Christmas-Dirckinck-Holmfeld (1861-1924) var en dansk forfatter og sÞofficer. I dag huskes han bedst for sine drengebÞger, men han skrev ogsÄ en lang rÊkke romaner, skuespil og faglitteratur, som skaffede ham stor popularitet. Walter Christmas arbejdede i en ÄrrÊkke som agent for den britiske efterretningstjeneste MI6, til hvem han udleverede oplysninger fra Athen, hvor han tjente i flÄden i krigen mod Tyrkiet.