(240)

Kuhala ja jokimurhat

ljudbok och e-bok


HersyvÀÀ ja ÀlykÀstÀ huumoria jÀnnityksestÀ tinkimÀttÀ!

Kuhala pestataan varjostamaan myymÀlÀvarasta kesÀiselle ostarille. Varjostamista tylsempÀÀ hommaa ei juuri ole, ja itseÀÀn viihdyttÀÀkseen yksityisetsivÀ naamioituu katusoittajaksi. Hyvin kÀyntiin lÀhtenyt keikka loppuu riitasointuun, kun varas havaitaan lojumassa puukko vatsassaan lÀheisen joen rannassa. EivÀtkÀ ruumiit jÀÀ tÀhÀn.

Elohopea pysyttelee pÀivÀstÀ toiseen hellelukemissa, kun Kuhala lÀhtee jokimurhaajan perÀÀn. SelvitystyötÀ hÀiritsevÀt niin rosvot kuin poliisitkin, ja ruuhkaa on myös naisrintamalla. Hyttysten ininÀn sijasta korvissa kaikuvat haulikon laukaukset, ja kovin vÀhÀn on apua Hipustakin, uskollisesta koiraystÀvÀstÀ, joka lojuu varjossa ja odottaa pÀivien viilenevÀn. Mutta ei auta, Kuhalan on viritettÀvÀ yhden miehen toimistonsa tÀyteen valmiuteen. Löytyykö ratkaisu hylÀtyn paperitehtaan varjoista, Urhonkadun poliisiasemalta vai kauempaa?

JyvĂ€skylĂ€lĂ€isen Markku Ropposen (s. 1955) tunnetuin hahmo on yksityisetsivĂ€ Otto Kuhala. Tarinat ovat itsenĂ€isiĂ€, ja moni lukija aloittaakin uusimmasta – ja haalii sitten kĂ€siinsĂ€ kaikki aiemmat. Viime vuosina Ropposelta on julkaistu myös kaksi erinomaisen vastaanoton saanutta veijariromaania. Sama hersyvĂ€ huumori on aina ollut Kuhala-sarjankin erikoismausteena.


UpplÀsare: Arttu Kurttila
LĂ€ngd: