(616)

Kuin tilauksesta

ljudbok


Kun elÀmÀ heittÀÀ tielle pari yllÀtyskÀÀnnettÀ, Titta Jokisalo huomaa pyörittÀvÀnsÀ yksin arkea, johon kuuluvat vanha rintamamiestalo, yksivuotias ikiliikkuja ja inspiroiva työ jÀrjestökentÀllÀ. Kodin, työpaikan ja pÀivÀkodin vÀlillÀ juokseminen nostattaa stressikertoimia ja kasvattaa silmÀpusseja. Samalla töissÀ rakentuu kuvio, joka koettelee Titan moraalin rajoja.

MitĂ€ kaikkea voi katsoa lĂ€pi sormien vain siksi, ettĂ€ on lopulta pÀÀssyt unelmiensa työhön? Voiko ruuhkavuosista saada joskus vuosilomaa, ja onko lastenvaatteiden myyminen nettikirppiksellĂ€ mahdollista, jos ei halua tulla lopullisesti hulluksi? Kun toinen aikuinen ihminen haluaisi taas osaksi Titan arkea, on aika todeta, ettĂ€ elĂ€mĂ€ menee vĂ€istĂ€mĂ€ttĂ€ eteenpĂ€in – vĂ€lillĂ€ jopa parempaan suuntaan.

Maija Kajannon romaani Kuin tilauksesta (2021) on jatkoa erinomaisen vastaanoton saaneille teoksille Mittoja ja tilaustöitÀ (2019) ja ItsepÀ tilasit (2020). TarkkanÀköisen työelÀmÀkuvauksen lisÀksi kirjat tarjoavat katsauksen 2020-luvun vanhemmuuteen, joka monelle ruuhkavuosissa kahlaajalle tarkoittaa kokopÀivÀtyötÀ palkkatyön rinnalle.

Maija Kajanto on suomalainen kirjailija ja viestinnÀn ammattilainen. Kajannon ensiteos Mittoja ja tilaustöitÀ ilmestyi vuonna 2019.