(0)

Kuningasajatus

e-bok


Ratsupoliisi Ville Rantalan perhe elÀÀ HelsingissÀ VenÀjÀn vallankumouksen jÀlkimainingeissa ja Suomessa puhjenneen kansalaissodan keskellÀ. Taistelu uhkaa kÀydÀ yhÀ vaarallisemmaksi. Kun Villen tehtÀvÀ vetÀÀ hÀntÀ Vaasaan taistelemaan, Suoma-vaimo on epÀtoivoinen. MitÀ kÀy heidÀn neljÀlle lapselleen, jotka tarvitsevat vanhempiaan? Rauha ei ole vielÀ nÀkyvissÀkÀÀn ja tulevaisuus on epÀvarma, mutta suunnitelma uudesta hallitusmuodosta kytee jo.

Kuningasajatus (2007) on Panu Rajalan historiallinen romaani sisÀllissodan levottomuuksista ja vaikeuksista, joita yksi perhe saattaa kohdata. Yhteiskunnallista liikehdintÀÀ sisÀltÀvÀ kertomus on itsenÀinen jatko-osa teoksille Senaatin ratsumies (2003) ja Ratsumiehen rakkaus (2005).

EletÀÀn 1900-luvun alkua. Pikkukaupungin kasvatti Ville Rantala saapuu ratsupoliisiksi Helsinkiin. Vuosien varrella mies kohtaa useita arvaamattomia pulmia ja tilanteita, niin työssÀÀn kuin perhe-elÀmÀssÀÀnkin.

Panu Rajala (s. 1945) on suomalainen kirjailija ja tutkija. HÀn on kirjoittanut muun muassa historiallisia romaaneja, elÀmÀkertoja ja nÀytelmiÀ. HÀnen teoksiaan ovat esimerkiksi SydÀmenjÀristys (1999) ja Runoilijan sydÀn (2006).