(13)

Kuninkaiden miekka

e-bok


The Last Kingdom -tv-sarjastakin tutun Uhtredin tarina jatkuu!

Bernard Cornwellin kirjasarjan 12. osassa Kuninkaiden miekka Uhtredin kohtalona on seistÀ kilpimuurin sydÀmessÀ kahden kuninkaan taistellessa.

EnsimmĂ€inen vala sitoi Uhtredin kuningas Alfrediin. Toinen Æthelflaediin. Kolmas repii hĂ€net nyt pois sukukodistaan, jonka voittamiseksi hĂ€n menetti niin paljon. Uhtredin on lunastettava lupauksensa, sillĂ€ hĂ€n on vannonut tappavansa kaksi miestĂ€ kuningas Edvardin kuoltua. Ja nyt kuningas tekee kuolemaa.

VÀkivaltainen hyökkÀys ajaa Uhtredin joukkoineen etelÀÀn, suoraan keskelle hurjaa kamppailua valtaistuimesta. EpÀvarmojen liittoutumien ja horjuvan uskollisuuden keskellÀ hÀn tarvitsee kaiken voimansa ja ÀlynsÀ kukistaakseen vihollisista suurimman.

Kahden kuninkaan kootessa joukkoja toisiaan vastaan Uhtred vedetÀÀn mukaan taisteluun, josta vain toinen kruunupÀistÀ voi selvitÀ hengissÀ.

Bernard Cornwell (s. 1944) on yksi suosituimmista historiallisten seikkailukertomusten kirjoittajista. Englantilaissyntyisen, nykyÀÀn Yhdysvalloissa asuvan Cornwellin onnistunut yhdistelmÀ vauhdikasta viihdettÀ ja tarkkoja historiallisia yksityiskohtia pitÀÀ hÀnen teoksensa bestsellerlistoilla vuosi toisensa jÀlkeen. Cornwellin romaaneja on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta ja Suomessakin jo lÀhes 80 000 kappaletta.

Uhtred-kirjojen pohjalta on myös tehty tv-sarja The Last Kingdom. NetflixissÀ nÀhtÀvillÀ olevasta sarjasta on suunnitteilla jo viides tuotantokausi.