(3)

Kunstmalerens datter - svigt og misbrug bag bohemelivets facade

e-bok


"Man skal have fÞlt smerte, for at kunne forstÄ andre menneskers smerte. Jeg fÞler ikke, at jeg er skadet eller unormal. Jeg ser mig selv som et menneske, der reagerer normalt pÄ en unormal barndom. Min adfÊrd og reaktion har vÊret et udtryk for et uheldigt samspil mellem et sÄrbart menneske og meget uheldige livsomstÊndigheder."

Camille Thellefsen, datter af den berÞmte Limfjordsmaler Leo Thellefsen, fortÊller i sin barske erindringsbog om en familie, der pÄ overfladen simulerede den idylliske kunstnerdrÞm, men i stedet var en barndom fyldt med omsorgssvigt; om en umoden og selvoptaget mor, der med skÞdeslÞshed og raserianfald vanrÞgtede sine bÞrn, og om en beundret kunstnerfar, der interesserede sig for meget for den spÊde Camilles krop. Camille fortÊller nÄdeslÞst om overgrebene i hjemmet der ikke blev standset af de sociale myndigheder, der i stedet sÄ den anden vej; om sin Ärelange kamp med psykiatrien, om selvmordsforsÞgene, og om at miste troen pÄ sig selv og ens medmennesker. Men Camilles erindringer er ogsÄ fortÊllingen om et menneske der pÄ ren viljestyrke trÊkker sig selv op fra dybet, og i kÊrlighed til sin datter ikke lader sig knÊgte af fortidens misbrug.

Camille Thellefsen (f. 1968). Forfatter til erindringsbogen "Kunstmalerens datter – svigt og misbrug bag bohemelivets facade" der skildrer en opvékst med incest og vanrþgt bag en kunstnerfamilies facade.