(0)

Kunstneren

e-bok


At leve som en boheme i Paris passer Teddy Dandridge fortrinligt, men det er katastrofalt for hans Þkonomi. Hans ukonventionelle kunstvÊrker er ikke nemme at sÊlge, sÄ efter et Ärs fiasko vender han tilbage til England for at udfÞre et portrÊt for en velhavende familie, og her finder han en anden inspirationskilde gemt vÊk i det eller sÄ sprudlende hus.

Phineas Abernathy, der er udstÞdt af familien, lever isoleret i vestflÞjen. En fysisk deformitet har gjort, at han er udelukket fra samfundet. Han bruger tiden pÄ at lÊse og tegne, samtidig med han drÞmmer om et liv, der synes uopnÄeligt 
 lige indtil den uÊrbÞdige Teddy med de stÊrke holdninger braser ind i hans verden. Teddy er fascineret af den rare mand med det ufordelagtige ydre og giver Phin tegnetimer om natten.

Et venskab opstÄr, og de to mÊnd taler om deres livshistorier og deres drÞmme om fremtiden, mens de tiltrÊkkes mere og mere af hinanden. Phin gÄr med til at sidde model til et portrÊt, som skal udtrykke den dybde og skÞnhed, Teddy ser i ham. Han lÊrer ogsÄ den ivrige jomfru om, hvad kÊrlighed mellem mÊnd indebÊrer.

Da plageÄnder fra Phins fortid dukker op i hjemmet, kan han ikke lÊngere rumme alle de ydmygelser, han har mÄttet tÄle gennem livet. Han er nÞdsaget til at vende tilbage til en barsk og ofte fordÞmmende verden. Og han mÄ vÊre forberedt pÄ omverdenens fordÞmmelse, hvis han skal hengive sig til sin beskytters kÊrlighed.