(168)

Kuolema kulkee kannoilla

ljudbok och e-bok


Onko raaka KenkÀmies palannut Brightoniin?

Roy Grace salaperÀisen sarjaraiskaajan ja tappajan jÀljillÀ.

Villin uudenvuodenjuhlan jÀlkeen nuori nainen raiskataan raa'asti Brightonissa. Viikkoa myöhemmin uhriksi joutuu toinen nainen. Molemmilta raiskaaja vie kengÀt.

Rikosylikomisario Roy Grace toteaa nopeasti, ettÀ rikokset noudattavat sama kaavaa kuin vuonna vuonna 1997 kaupungissa kauhua herÀttÀneet, selvittÀmÀttömiksi jÀÀneet raiskaukset. "KenkÀmieheksi" nimetyn hyökkÀÀjÀn uskotaan raiskanneen neljÀ naista ennen kuin hÀn murhasi viidennen uhrinsa ja katosi. Onko nyt kyseessÀ jÀljittelijÀ vai onko KenkÀmies palannut?

Poliisi joutuu epÀtoivoiseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen KenkÀmiehen seuraavan uhrin. Ensin pitÀisi kuitenkin saada selville, kuka seuraava uhri on.

BrittijÀnnityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hÀnen ajoittain traagisia tapahtumia sisÀltÀvÀÀ yksityiselÀmÀÀnsÀ. Kuolema kulkee kannoilla on vangitsevan sarjan kuudes, itsenÀinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdÀÀn Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetÀÀn myös Suomessa.

Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. HÀn toimii lÀheisessÀ yhteistyössÀ Sussexin poliisin kanssa,

ja hÀnen kirjojaan on kiitetty siitÀ, ettÀ ne tarjoavat ainutlaatuisen autenttisen nÀköalan nykyaikaiseen poliisityöhön. James on palkittu yli 40 kirjallisuus- ja ÀÀnikirjapalkinnolla, ja hÀnen kirjojaan on kÀÀnnetty perÀti 38 kielelle ja myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta.


UpplÀsare: Martti Ranin
LĂ€ngd: