(62)

Kuoleman asetelma

ljudbok


TÀllÀ kertaa kukaan ei ole turvassa

Kuolema kulkee Medicine Creekin elokuisilla maissipelloilla. Kansasilaisen pikkukaupungin ƥeriffi Dent Hazen löytÀÀ ensimmÀisen ruumiin. NenÀtön, huuleton ja korvaton nainen on aseteltu maissikasvuston keskelle raivattuun kehÀÀn, ja ruumista ympÀröi intiaaninuoliin seivÀstettyjen varisten vartio.

Kun Hazenin pakeille ilmestyy mustapukuinen, kalmankalpea, syvÀn etelÀn murretta puhuva herrasmies, joka esittÀytyy FBI:n erikoisagentti Pendergastiksi, kelpo ƥeriffillÀ on epÀilyksensÀ. NiinpÀ Pendergast vÀrvÀÀ avukseen kylÀn toisen kummajaisen, mustiin pukeutuvan teinitytön nimeltÀ Corrie Swanson. Kaksikon tutkimukset vievÀt heidÀt syvÀlle paikkakunnan menneisyyteen, intiaanien ja valkoisten vÀlillÀ kÀytyyn veriseen taisteluun - ja takaisin 2000-luvulle, geenimuunteluun erikoistuneen elintarvikeyrityksen tarkoin varjeltujen salaisuuksien ÀÀrelle.

Mutta pelloilla ÀÀneti kulkeva viikatemies ei lepÀÀ. MaissintÀhkien keskeltÀ löytyy yhÀ uusia lakoon tallattuja kehiÀ ja niiden keskeltÀ sama, kammottava kuoleman asetelma.


UpplÀsare: Jarkko Pajunen
LĂ€ngd: