(12)

Kuoleman sukua

ljudbok


Toimittaja Matias Luoto saa soiton lastenkotiajan kaveriltaan Ruopsalta. Ankean lapsuutensa ja tuntemattomat vanhempansa mielensÀ perukoille haudannut Matias suostuu tapaamispyyntöön, vaikka katuukin sitÀ saman tien. Ruopsan vastenmielinen kÀytös nuoruudessa hiertÀÀ vielÀkin, mutta toimittajana Matias ei voi estÀÀ uteliaisuutta nousemasta pintaan: MitÀ asiaa Ruopsalla on nyt, yli kahdenkymmenen vuoden jÀlkeen?

Ruopsa saapuu tapaamispaikalle, ojentaa Matiakselle kirjekuoren ja katoaa kesken kahvinjuonnin. LÀhtiessÀÀn kadonneen jÀljille Matias huomaa seuraavansa myös oman menneisyytensÀ polkuja ja joutuvansa lopulta keskelle fanaattisen lahkon toimintaa, joka ulottuu Pohjois-Suomesta VenÀjÀlle asti.

Perhe on pahin, sanotaan, mutta se voi olla pahempi kuin osaa pelÀtÀkÀÀn. ElÀmÀstÀ tulee edellisen sukupolven luoma julma jatkumo, joka nÀyttÀÀ ihmismielestÀ sen pimeimmÀn puolen.

Sakari Kiuru on ammatiltaan valokuvaaja. Kiuru voitti ensimmÀisen FotoFinlandia-kilpailun pÀÀpalkinnon vuonna 1989. HÀnen esikoisromaaninsa "Kuoleman sukua" ilmestyi vuonna 2014.


UpplÀsare: Sampo Kerola
LĂ€ngd: