(192)

Kuolleet haudoissaan

ljudbok och e-bok


Kuolema kulkee Quebecin kaduilla.

Louise Pennyn Kuolleet haudoissaan jatkaa suosittua Three Pines -dekkarisarjaa ja vie lukijan selvittÀmÀÀn kirjaston kellariin haudatun ruumiin arvoitusta.

Armand Gamache on saapunut joulukuiseen Quebecin kaupunkiin, joka valmistautuu vuotuisen Talvikarnevaalin loisteeseen. Mutta Gamache ei ole matkustanut kaupunkiin juhliakseen vaan saadakseen etÀisyyttÀ traagisesti epÀonnistuneen rikostutkinnan aiheuttamiin traumoihin.

Rikokset eivÀt kuitenkaan jÀtÀ Gamachea rauhaan, sillÀ kaupunginkirjaston kellarista löytyy kaupungin perustajan Samuel de Champlainin jÀÀmistöÀ pakkomielteisesti etsineen historioitsijan ruumis. Virkavapaalla oleva Gamache sotkeutuu mukaan tapaukseen, joka uhkaa sytyttÀÀ kaupungin englannin- ja ranskankielisten ryhmien valmiiksi riitaisat vÀlit ilmiliekkeihin. Haudattiinko de Champlainin mukana niin suuri salaisuus, ettÀ joku olisi valmis murhaamaan sen sÀilyttÀÀkseen?

Kuolleet haudoissaan on Louise Pennyn dekkarisarjan kuudes osa. Se tempaisee lukijan pois Three Pinesin kylÀn tutusta idyllistÀ seuraamaan rikostutkimusta, jonka jÀljet ulottuvat 1600-luvulle asti.

Louise Penny (s. 1958) on kanadalainen menestyskirjailija, jonka Three Pines -dekkarisarja on kÀÀnnetty yli 25 kielelle ja sitÀ on myyty maailmanlaajuisesti yli seitsemÀn miljoonaa kappaletta. Sarjan dekkarit ovat niittÀneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja ensimmÀisestÀ osasta lÀhtien.

Ennen kirjailijaksi ryhtymistÀÀn Penny työskenteli toimittajana radiossa eri puolilla Kanadaa. Nykyisin hÀn asuu pienessÀ kylÀssÀ Montrealin etelÀpuolella.


UpplÀsare: Kalle Chydenius
LĂ€ngd: