(0)

Kurs Nordvest

e-bok


Efter Auroras forlis mÄtte de fire venner, Bo, Ingmar, Jon og Peter, finde hyre pÄ forskellige skibe, og deres veje mÄtte skilles. Bo og Ingmar er imidlertid kommet ombord pÄ det samme skib, og sammen med kaptajn Jönsson er de pÄ vej til Norge for at overtage to skibe, som Jon har arvet. Af de to bliver topsejlskonnerten Talatta gjort sejlklar, og der gÄr ikke lÊnge, fÞr de to venner er ude pÄ havet igen: mod horisonten og eventyrene og i hÄbet om at genfinde deres venner.

VĂŠrkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. VĂŠrket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse.

Mansa Blankholm Hedegaard (1902-1977) var en dansk filminstruktÞr og forfatter, der under pseudonymet Jan Hein skrev eventyrlige romaner for bÞrn og unge. I lÞbet af sin forfatterkarriere gjorde han sig sÊrligt bemÊrket for sin "Kurs"-serie, der bestÄr af en rÊkke sÞfartsromaner for bÞrn og unge. For det fÞrste bind i denne serie, "Samme kurs" (1952), vandt Hedegaard Nordisk BÞrnebogskonkurrence i 1952. Herefter fulgte flere bind i serien, og i 1964 blev Hedegaard tildelt Kaptajn H.C. Lundgreens Legat, der gives til forfattere, der Þger ungdommens interesse for sÞlivet.

Jan Heins "Kurs"-serie er en rÊkke eventyrlige sÞfartsromaner fyldt med drama og spÊnding for bÞrn og unge. Serien foregÄr i midten af 1800-tallet og fÞlger fire drenge fra Lapland, Finland, Norge og Danmark. De mÞdes fÞrste gang pÄ skibet Aurora og danner et venskab, der fÞrer dem ud pÄ det ene fantastiske eventyr efter det andet pÄ deres rejse rundt omkring i det meste af verden.