(0)

Kvinde og slave

e-bok


Med bogen "Kvinde og slave" forsÞger Niels Skyum-Nielsen at fortÊlle den del af den Êldre danmarkshistorie, der knytter sig til det store mindretal af undertrykte klasser og befolkningsgrupper, der var lige sÄ meget til stede som de stÊrke og rige mÊnd, der optrÊder i langt stÞrstedelen af historiebÞgerne.

I bogen spÞrger han, hvordan man gennem hele historien har prÊsteret at ignorere kvinder, slaver og fattigfolks rolle og stilling i den danske middelalder, som om disse mennesker ikke betÞd lige sÄ meget som magthaverne, de rige og de gejstlige.

"Kvinde og slave" udkom i 1971 og er sÄledes en af de fÞrste bÞger, der udfordrer den patriarkalske historiefortÊlling, der har vÊret den dominerende i hundredvis af Är.

Niels Skyum-Nielsen (1921-1982) var en dansk historiker. Han blev uddannet ved KÞbenhavns Universitet i 1949 og blev efterfÞlgende ansat samme sted med speciale i middelalderhistorie. Som forfatter stÄr han bag en rÊkke bÞger, herunder "Fruer og vildmÊnd", "Kvinde og slave", "Kirkekampen i Danmark" og "Blodbadet i Stockholm og dets juridiske maskering".