(0)

Kvindegaden

ljudbok och e-bok


Året er 1911, og Angela er blevet fĂŠrdig i den private grundskole. Hun begynder pĂ„ en husholdningsskole, hvor hun skal lĂŠre de kvindelige gĂžremĂ„l, hun fĂ„r brug for i voksenlivets ĂŠgteskab. Her mĂžder hun Stanny Landborg, en ung mand, som hun hurtigt udvikler et meget nĂŠrt forhold til. Angelas faster er flytter tilbage til herregĂ„rden, og under et besĂžg hos hende overvejer Angela, om hun skal forlade husholdningsskolen.

Agnes von Krusenstjernas coming-of-age romanserie handler om den forĂŠldrelĂžse Angela, der vokser op hos sin ugifte faster Petra i begyndelsen af 1900-tallets Stockholm. Serien skildrer med sĂŠrlig indsigt og prĂŠcision kvindeliv – et litterĂŠrt omrĂ„de, hvori Agnes von Krusenstjerna var pioner. Det var blandt andet de ĂŠrlige seksuelle skildringer i historierne om FrĂžknerne von Pahlen, der udlĂžste \"Krusenstjerna-fejden\" – et litterĂŠrt opgĂžr fra 1933-1935.

\n

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en af Sveriges vigtigste forfattere i det 20. Ärhundrede. Hun var af adelig slÊgt pÄ bÄde moderen og faderens side. Hendes skildringer af kvindelig seksualitet og kvindeliv vakte stor opsigt i samtidens Sverige og medfÞrte blandt andet den sÄkaldte "Krusenstjerna-fejde", der splittede det svenske litterÊre miljÞ. Hun led periodevis af psykisk sygdom og var af flere omgange indlagt pÄ sindssygehospitaler. BÄde dette miljÞ og hendes adelige baggrund skildres i hendes vÊrker.


UpplÀsare: Agnethe BjÞrn
LĂ€ngd: