(34)

Kvinden der samlede verden

ljudbok och e-bok


Et psykologisk drama om en af det 20. Ă„rhundredes mest betydningsfulde videnskabskvinder.

KVINDEN DER SAMLEDE VERDEN er Eva Tinds biografiske roman om den danske zoolog Marie Hammer (1907-2002), der igennem 40 Är rejser jorden rundt ene kvinde med ét formÄl: Hun vil bevise, at verdens kontinenter pÄ et tidspunkt har vÊret forenet. Samtidig har hun en drÞm om en familie. Men stik imod tidens normer insisterer hun pÄ, at hendes mand aldrig mÄ stille sig i vejen for hendes forskning. Som den fÞrste kvinde er hun med pÄ Knud Rasmussens 7. Thule-ekspedition i 1932. Siden rejser hun selv midler til sine mÄnedlange ekspeditioner, og doktordisputatsen skriver hun som ulÞnnet forsker hjemme fra kÞkkenbordet med fire bÞrn omkring sig. PÄ verdenskortet i scrapbogen fÞjer hun nye rejseruter til sit erobringstogt.

FÞrst 30 Är efter sin fÞrste ekspedition Êndrer Marie Hammer verdenshistorien. I kraft af sine vedholdende bestrÊbelser lykkes det hende at samle verden, men samtidig mÄ hun erkende, at familien i hendes fravÊr har slÄet sprÊkker.

KVINDEN DER SAMLEDE VERDEN er historien om en enestĂ„ende og fantastisk videnskabskvindes forbundethed med naturen og lĂŠngsel efter at sĂŠtte spor i verdenshistorien. Om menneskelige ambitioner, familie, kĂŠrlighed, afkald og forsoning – af verden og mellem mennesker.


UpplÀsare: Grete Tulinius
LĂ€ngd: