(0)

Kvinder der forandrede verden - 43 kvinder fra den franske revolution til i dag

ljudbok


Verdenshistorien er fuld af fortĂŠllinger om store mĂŠnd og deres bedrifter. Men den er knap sĂ„ fuld af de store kvinder, deres kampe, deres kunst, ofre,sejre og nederlag. Men de findes, kvinderne, der satte deres tydelige aftryk pĂ„verdenshistorien enten som politikere, videnskabskvinder, kunstnere ellerskuespillere. Disse kvinder gjorde en forskel, gjorde verden bedre for alle – uanset kĂžn.

FÊlles for de kvinder, som Helleberg her portrÊtterer, er deres personlige mod og en viljetil at trodse alle de begrÊnsninger, som det omgivende samfund pÄfÞrte dem. Deres udgangspunkt var ofte svÊrere, fordi de var kvinder, men alligevellykkedes det dem at prÊge historien, politikken og kulturen helt frem til idag. Bogen indeholder portrÊtter af 43 kvinder, der strÊkker sig fra store, kanoniserede forfatterinder som Mary Shelley, Jane Austen og Virginia Woolf ogtil videnskabskvinder som Marie Curie og Jane Goodall og politikere som Rosa Luxemborg og Margaret Thatcher.

LEKTØRUDTALELSE

"Bogen er skrevet i et ligefremt sprog med forfatterens egne analyser og synsvinkler, nÊsten som artikler i et magasin. Forsiden signalerer diva og gamle dage, og det friske, levende sprog vil nok tiltale de lÊsere, som ikke plejer at lystlÊse biografiske opslagsbÞger (...) Den fine forside vil gÞre sig godt pÄ biblioteket, og det brede udvalg af kvindeprÊsentationer samt bogens sprogtone appellerer til unge som Êldre lÊsere. Kan anvendes i alle biblioteksstÞrrelser, og forfatteren er jo et efterspurgt navn."

ANMELDERNE SKREV

"At lÊse Kvinder der forandrede verden er som at vÊre til familietrÊf, hvor man kender alle historierne, hygger sig ved at fÄ dem gentaget og gÄr derfra med solidaritet i sindet."

- Weekendavisen


UpplÀsare: Randi Winther
LĂ€ngd: