(0)

Laaja-alainen osaaminen koulussa : Ajattelijana ja oppijana kehittyminen

e-bok


Laaja-alaisella osaamisella tarkoitetaan tietoja, taitoja, arvoja, asenteita ja tahtoa, jotka luovat pohjan yksilön elinikÀiselle oppimiselle ja yhteiskunnassa toimimiselle. Pyrkimys laaja-alaisen osaamisen kehittÀmiseen yhdistÀÀ suomalaista koulutusjÀrjestelmÀÀ varhaiskasvatuksesta lukioon. Mutta miten vaikkapa ajattelua ja oppimaan oppimista voisi opettaa? EntÀ kuinka arvioida monilukutaitoa?

Laaja-alainen osaaminen koulussa syventyy perinteiset oppiainerajat ylittÀvien yleisten taitojen oppimiseen ja kehittÀmiseen osana pÀivittÀistÀ koulutyötÀ. Laaja-alaisen osaamisen eri osa-alueisiin paneudutaan erityisesti perusopetuksen nÀkökulmasta. Avaamalla aihepiirin teoreettista, historiallista ja koulutuspoliittista taustaa teos auttaa ymmÀrtÀmÀÀn, mikÀ on laaja-alaisen osaamisen merkitys muuttuvassa maailmassa ja miten opetussuunnitelmissa mÀÀriteltyjÀ yleisiÀ tavoitteita voidaan kÀytÀnnössÀ toteuttaa.

Kirjassa suunnataan myös katse kohti tulevaa ja tutkitaan laaja-alaisena osaajana kehittymistÀ peruskoulun vaihtoehtoisissa tulevaisuuksissa.