(0)

Langt ude

e-bok


KongeÞrnen er sÄ stor og mÊgtig, at den fÞler, hele verden tilhÞrer den. Hver morgen forlader den sit hjem i den hÞjeste trÊtop og flyver ud for at finde lige prÊcis det fÞde, den har lyst til. Bagefter flyver den tilbage i sikkerhed, og til sidst glemmer den helt, at der er andre vÊsner i verden end den selv og dens fÞde. Men selvom kongeÞrnen har glemt menneskene, har menneskene ikke glemt den. De er fast besluttede pÄ at fÄ ram pÄ den store Þrn, der stjÊler deres vildt.

Udover "KongeĂžrnens saga" indeholder novellesamlingen "Langt ude" fortĂŠllingerne "Under Ă„ben himmel", "VildsvinejĂŠgeren Alis saga" og "Hr. Joakim".

Hans Kaarsberg (1854-1929) var en dansk lÊge og forfatter, der stod bag en lang rÊkke bÞger og afhandlinger. Han skrev mange romaner og noveller samt rejsebeskrivelser og studier over folkeslag, han stiftede bekendtskab med pÄ sine rejser ud til civilisationens afkroge. Blandt Hans Kaarsbergs mest kendte vÊrker finder vi fortÊllingerne "Sort og RÞdt", "DÄrlige tider", "Vildt og tÊmmet" samt rejsebeskrivelserne "Gennem stepperne" og "Nordens sidste nomade".