(0)

Lapsi ja kriisi : Selviytymisen tukeminen

e-bok


Lapsen elÀmÀnhalu ja toivo vahvistuvat lÀmpimÀssÀ arjen vuorovaikutuksessa lÀheisten aikuisten kanssa.

ElÀmÀn Àkilliset muutokset ja menetykset horjuttavat lapsen elÀmÀn perusteita. SelviytyÀkseen lapsi tarvitsee turvallisia aikuisia, jotka auttavat kÀsittelemÀÀn tapahtunutta.

Lapsi ja kriisi kertoo traumatisoivan tapahtuman ja surun vaikutuksista lapsen mieleen, kehoon ja kÀyttÀytymiseen sekÀ tarjoaa aikuiselle keinoja, joilla edistÀÀ lapsen selviytymistÀ terapeuttisen vanhemmuuden, kriisipedagogiikan ja psykologisten interventioiden avulla. Vaikeita tapahtumia kÀsitellÀÀn lapsen nÀkökulmasta niiden lapsessa herÀttÀmien kysymysten ja tarpeiden kautta. Mukana on runsaasti kÀytÀnnön ohjeita ja menetelmiÀ vanhemmille, pÀivÀhoidon ja koulun henkilöstölle sekÀ kriisityöhön ja lasten psykososiaaliseen auttamiseen osallistuville.

TÀmÀ on teoksen uudistettu ja ajantasaistettu laitos. Uusia aihealueita ovat muun muassa kognitiivinen kÀyttÀytymisterapia, pÀivÀhoidon ja koulun kriisitoiminta sekÀ kriisipedagogiikka.

Soili Poijula on psykologi ja psykoterapeutti, joka on erikoistunut trauma- ja kriisipsykologiaan. HÀnellÀ on pitkÀ kokemus kriisissÀ olevien lasten hoidosta ja maassamme ainutlaatuinen kriisityön kehittÀmisen ja tutkimuksen asiantuntemus. Ainoana laatuaan Lapsi ja kriisi -kirja on jo löytÀnyt tiensÀ niin oppilaitosten kurssikirjaksi kuin vanhempien ja lasten kasvatuksen ja hoidon ammattilaisten oppaaksi kriisitilanteissa.