(0)

Larsen vender hjem

ljudbok och e-bok


Efter et dramatisk arbejdsophold som fangstmand i den grÞnlandske Þdemark rejser den unge kÞbenhavnerknÊgt Larsen hjemad uden meget andet i bagagen end en kulsort samvittighed over et fatalt sammenstÞd, han har haft med sin kolonikammerat. Vejen hjem med skib er ikke alene farlig, fordi kaptajnen er uduelig, og orkanerne raser over besÊtningen, men ogsÄ fordi Larsen mÄ bruge alle sine krÊfter og al sin snilde for at skjule sin ugerning for de andre passagerer.

"Larsen vender hjem" er Peter Tuteins selvstĂŠndige fortsĂŠttelse til den spĂŠndende og indsigtsfulde roman "Larsen" om en ung mands tilvĂŠrelse som fangstmand i GrĂžnland.

Peter Tutein (1902-1949) var en dansk forfatter, der tilbragte lÊngere perioder af sit liv som rejsende i blandt andet Sydamerika, USA, Canada og GrÞnland. Mange af hans bÞger bygger pÄ erfaringer fra disse rejser og fra arbejdet som jÊger og fangstmand i polaromrÄder. Hans debutroman "FangstmÊnd" blev en stor succes og er oversat til flere sprog, men de to bind om Larsen har ogsÄ vakt begejstring og blev filmatiseret i 1995 under titlen "KÊrlighedens kÞtere" med Stellan SkarsgÄrd i en hovedrolle. Peter Tutein stÄr ogsÄ bag mange artikler og hÞrespil.