(3)

Leporella

ljudbok och e-bok


Den utilnÊrmelige fru Crezscenz fÄr et velbetalt arbejde som husbestyrerinde i Wien hos en velhavende playboy. PÄ sin egen vrisne mÄde er hun dybt loyal overfor husherren og udvikler samtidig et indestÊngt had til dennes kone, der lever i en bestandig, men luksuriÞs utilfredshed. Da husherren atter en aften undflyer det hjemlige spektakel, fÄr han en chokerende meddelelse om sin kones pludselige dÞd...

Stefan Zweig beskriver med stor sproglig suggestionskraft og en fintfĂžlende psykologisk indsigt, hvordan umenneskelige oplevelser, indre tvang og utilstrĂŠkkelig kommunikation kan drive mennesket til den yderste handling.

LEPORELLA slutter sig i tema og teknik ganske nĂŠr til skaknovellen... Hans sĂŠtninger er mĂŠttet til sprĂŠngning med vor tids farlige eksplosive kraft, under den mejslede overflade bĂžlger en hidsig og febril rytme, der griber lĂŠseren som en mani, indtil han eller hun har vendt det sidste blad.

- Harald Engberg

Atter engang vil man kunne glÊde sig over hans fantastiske indlevningsevne i menneskenes sind dengang og atter kunne nyde hans fÞlsomme og nuancerede sprog og hans raffinementer bÄde i tanke og teknik.

- Gudmund Roger-Henriksen, Politiken