(0)

LIGE NU ER VI VIDERE - 1:1 Prosa og digte

e-bok


Forfatteren skriver:

Denne bog fĂžrer op til et skarpt hjĂžrne i mit liv. En rund fĂždselsdag er i sigte i Ă„r, og derfor har jeg bestrĂŠbt mig pĂ„ at opsummere mit verdensbillede, min fejlbarlighed og ikke mindst mit syn pĂ„ humor i dette vĂŠrk. Det er et tvĂŠrsnit af de idĂ©er og overvejelser, der dagligt sĂŠtter spor i bevidsthed og tanke. Det er essayistiske afkodninger af den kultur, der pĂ„virker os, og som vi i gensidig dynamik ogsĂ„ er nĂždt til at prĂŠge. Det er civilisationens forudsĂŠtning – interaktivitet. Det har jeg forsĂžgt at indkredse i intense, ĂŠrlige iagtagelser. Lige nu er vi videre er et udtryk, sportskommentatorer ofte anvender, nĂ„r et af vores landshold har bragt sig afgĂžrende foran med udsigt til, at vi kan fortsĂŠtte i turneringen. Jeg synes, at det gĂŠlder om at se sine muligheder pĂ„ den mĂ„de. Det er muligt, at det kan vende, men lige nu er vi videre!

Uddrag af bogen

Det er bare mit indtryk, at kvinder er bedre til at kapere det blotlagte. Det udtalte hjerte. Det er ikke sÄ farligt. Eller ogsÄ er det rollespil. Det kan vÊre. MÄske de vil have mig ud af balance. De vil gerne se mig trÊde vande. HjÊlpelÞst. Men hvis det er tilfÊldet, gennemskuer jeg det ikke. Jeg kÞrer bare derudad. Det kan vÊre, at det er hensynslÞst. HensynslÞst Êrligt. Men det tÊnder mig. Hvorfor holde igen? Smalltalk forstener samtalen. Ordene fryser i luften, bliver smÄ hvide streger af frost, der lander pÄ nakken som igler. SÊtninger mÄ godt snige sig ind, under disede lygter pÄ vej til en katastrofe. PÄ vej til et sniglÞb. Bagfra. De mÄ godt vÊre levende dÞde. Og uden blodomlÞb forvitrer de i stÞv, som en zombie der i afsind smuldrer i dagslys.

Om forfatteren

Thomas Wivel kender vi bedst som standupkomiker. Han var med til at starte genren herhjemme, men har i de seneste mange Är udmÊrket sig som lyriker og forfatter. I litteraturen har han fundet et udtryk, der bÄde udfolder det humoristiske, det fortrolige og det personlige udtryk. I sine bÞger er han helt sig selv i en udgave, der er vigtig at fÄ frem og ud over stepperne.