(0)

Ligesom en kvinde

e-bok


Til gravÞllet efter sin fars bisÊttelse drikker Anne sig fuld og slÄr en af hans gamle brovtende drukbrÞdre og halvkunstnervenner i gulvet.

Den gode fÞlelse af at have fÄet hÊvn og de hÊslige tÞmmermÊnd bagefter sender Anne ud pÄ en voldsom rejse gennem sin fortid og et forsÞg pÄ erkendelse af sin situation.

Som fotograf i KÞbenhavn har hun succes bÄde kunstnerisk og Þkonomisk. Som kvinde midt i trediverne har hun mandetÊkke og masser af tilbud. Men mÄske er hun bÄde professionelt og fÞlelsesmÊssigt endt med at leve som en kliché af en mand, uden kontakt med sine dybere fÞlelser. Hvad vil hun med sine muligheder, og hvem er hun som datter, veninde, elskerinde?

Som i Bob Dylans berĂžmte sang gĂžr hun tingene ligesom en kvinde, men bryder sammen som en lille pige.

"Sikker, generÞs og hudlÞs roman...Hver gang man tror, at nu banaliseres historien, overrasker forfatteren ved at udnytte situationen, variere den, og lade nye sider af sine personer komme til syne...I det hele taget skriver Lis Vibeke Kristensen et sprog som pÄ en gang er hÄrdkogt og effektivt som i en gangsterroman og samtidig organisk smukt. Hendes billedsprog er prÊcist og indfanger ofte situationen i en enkelt sÊtning, sÄ man er ved at falde ned af stolen af forbavselse...Der er investeret noget. BÄde en masse mod og en masse, masse sÄrbart erfaringsstof. Det er faktisk, sÄ man efter end lÊsning sidder tilbage med en klump i halsen..."

Hans Otto JĂžrgensen, Kristeligt Dagblad

Den danske forfatter Lis Vibeke Kristensen er oprindeligt uddannet dramaturg og har mange Ärs erfaring inden for teaterverdenen i Danmark og Sverige som bÄde sceneinstruktÞr, teaterchef og dramaturg. Lis Vibeke Kristensen debuterede som forfatter i 1983 med digtsamlingen "Jeg har tÊnkt pÄ dig" og har siden udgivet en lang rÊkke skÞnlitterÊre bÞger til bÄde bÞrn og voksne. Hun har modtaget Harald Kidde-prisen for sit forfatterskab, ligesom hun har fÄet et stort antal arbejdslegater fra Statens Kunstfond.