(8)

Liget i biblioteket

ljudbok och e-bok


Liget af en ung smuk danserinde bliver fundet i biblioteket pÄ familien Barrys gods. Mrs. Barry, der frygter, at sagen er forbundet med hendes mands utroskab, beder sin veninde miss Marple om hjÊlp, og sammen giver de sig til at undersÞge det hotel, hvor den unge pige arbejdede som danserinde. Det viser sig, at en yderst velhavende Êldre mand havde i sinde at adoptere den unge pige og derved skrive hende ind i sit testamente, hvilket hans to forgÊldede biologiske bÞrn naturligvis var ganske utilfredse med...

Miss Marple er Agatha Christies amatĂžrdetektiv, hvis evner altid undervurderes, fordi hun udadtil bare ligner en sĂžd og lettere pĂ„trĂŠngende gammel dame. Miss Marple optrĂŠder i 12 af Agatha Christies romaner og adskillige noveller, og det er hendes nysgerrighed og menneskekundskaber, der som regel resulterer i opklaringen af selv de mest indviklede sager – altid til politiets store forbavselse.

Agatha Christie (1890-1976) er Englands ukronede krimidronning og skaberen af kendte og elskede figurer som mesterdetektiven Hercule Poirot og den lettere pÄtrÊngende, men ikke desto mindre geniale Miss Marple.

Agatha Christie er den bedst sÊlgende krimiforfatter i verden, og hendes bÞger er oversat til flere sprog end William Shakespeares. Mange af romanerne er tilmed blevet lavet til bÄde film, TV og sat op pÄ hÊderkronede teatre.