(0)

Lili

ljudbok och e-bok


Det krigshÊrgede, forfaldende Europa under 1. verdenskrig er bagtÊppet for Bodil Steensen-Leths roman om den franske komponist Lili Boulanger, der i 1913 blev den fÞrste kvinde til at vinde Pariskonservatoriets eftertragtede Prix de Rome. Lili Boulanger kÊmpede lÊnge med sygdom og dÞde som kun 24-Ärig, men hun nÄede alligevel at sÊtte et uudsletteligt aftryk pÄ nyere fransk musik.

Bodil Steensen-Leth fĂžrer os om bag scenen og prĂŠsenterer os for mennesket Lili Boulanger og hendes personlige udvikling, som var skjult for publikums Ăžjne. SĂŠrligt forholdet til storesĂžsteren Nadia, der ligesom Lili var usĂŠdvanligt talentfuld, hĂžjner fortĂŠllingen fra en almindelig biografi til et autentisk psykologisk drama.

Bodil Steensen-Leth (f. 1945) er uddannet cand. phil. i engelsk og debuterede i 1984 med "PandÊmonion og andre fortÊllinger". Siden er det blevet til mange udgivelser, bl.a. historiske romaner som "Jomfru Fanny" (1989), hvor en synsk kvinde viser sig mÄske at vÊre datter af Christian VII. Hun har endvidere skrevet en af romanerne i serien "SlÊgten", der indtil videre tÊller 21 bÞger skrevet af forskellige forfattere om danmarkshistorien fra slaget ved DybbÞl og frem.


UpplÀsare: Birgitte Bruun
LĂ€ngd: