(0)

Lille Bodil

e-bok


”NĂ„r Moritz havde deklameret sig trĂŠt for en stund, begyndte han og Ditlev at tale om forskellige hĂžjtidelige materier, og det endte sĂŠdvanligvis med kvinden. OgsĂ„ her var Moritz den overlegne; til trods for sin unge alder var han nemlig forlovet; han havde vĂŠret forlovet allerede pĂ„ skolen, og denne pudsige forlovelse var virkelig blevet taget ganske alvorligt af alle og enhver. Thi at Moritz Schamvogel og Bodil RĂžnnow skulle have hinanden, det var da noget enhver kunne tĂŠnke sig.”

Vilhelm Krags historiske roman tager os med tilbage til starten af 1800-tallet, hvor romantikken strÞmmede ind over landet og sÊrligt ind i de unges hjerter. Moritz og Bodil har siden de var bÞrn tÊnkt, at de skulle giftes, men da Moritz kommer i militÊret og bliver en del af andre kredse, Êndrer hans forhold til lille Bodil sig ogsÄ. Kan kÊrligheden holde til afstanden imellem dem?

”Lille Bodil” udkom fþrste gang i 1902.

Vilhelm Krag (1871-1933) var en norsk digter, forfatter og journalist. Han skrev en lang rĂŠkke romaner, skuespil, digtsamlinger og erindringsskrifter og var i en Ă„rrĂŠkke formand for Den Norske Forfatterforening.