(0)

Lille land, hva' nu?

e-bok


En dokumentarisk roman om Danmark under besĂŠttelsen.

Romanen udspiller sig i tidsrummet november 1940 til august 1943, selvstĂŠndig fortsĂŠttelse af romanen "Kampen om Staunings stol".

I cirka 100 kapitler skildrer Paul Smith besĂŠttelsestidens historie og fĂžlger en rĂŠkke af tidens hoved- og bipersoner pĂ„ tĂŠnderne – og fĂžlger dem ud ad historiens skĂŠve gang.

Blandt de gennemgÄende personer er politimedarbejder BergstrÞm pÄ Politiken. BergstrÞm vil gerne skrive, men mÄ ikke for udenrigsminister Scavenius, der spiller en aktiv hovedrolle i bestrÊbelserne pÄ at have et godt forhold til besÊttelsesmagten. BÄde Hitler, Stalin og Churchill kommer til orde i romanen. Blandt kulturlivets fremtrÊdende personligheder ses Hal Koch og LÞgstrup samt den mere og mere patriotiske prÊst fra Vestjylland Kaj Munk.

Paul Smith (f. 1948) er forfatter, journalist og cand.mag. i historie og filosofi. Han har vĂŠret vidt omkring i sin karriere, blandt andet som talsmand for Sammenslutningen af Bevidst Arbejdssky Elementer og spindoktor for komikeren Jacob Haugaard og digteren Yahya Hassans opstillinger til Folketinget. Han har skrevet flere bĂžger og har de seneste Ă„r beskĂŠftiget sig med politiske emner.