(0)

Livets gang i lille Danmark : Artikler fra et langt liv

e-bok


Da jeg igennem mange Är har skrevet artikler og kronikker til Fyens Stiftstidende, har jeg som nu 83-Ärig fÄet lyst til at udgive et udvalg i bogform.

Jeg har bevidst valgt artiklerne ud fra et kriterium om, at de skal vĂŠre alment menneskelige og alment gyldige og ikke vĂŠre tilknyttet et bestemt Ă„r med bestemte begivenheder.

Idet jeg hÄber, at dette er lykkedes, Þnsker jeg lÊseren god fornÞjelse med disse strÞtanker om vore fÊlles livsvilkÄr.

Uddrag af bogen

Den nu afdĂžde, katolske prĂŠst Anthony de Mello blev engang spurgt om, hvorfor han blev ved med at skrive bĂžger om de ting, der optog ham, og han svarede: “Hvorfor synger fuglene?” – Det kan jeg forholde mig til, og selvom jeg har skrevet mange artikler og flere bĂžger om de ting, der optager mig, sĂ„ skriver jeg nok ogsĂ„, fordi jeg ikke kan lade vĂŠre – hvorfor synger fuglene? Nok af samme grund som jeg skriver. Jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade vĂŠre. Selve skriveprocessen er mig en kilde til glĂŠde, sĂ„ ja, ordene har magt over mig, og det siger jeg tak for.

Om forfatteren

Bent Abkjer Hansen (f. 1937) har glÊdet sig ved det skrevne ord. Han er oprindelig uddannet i SAS som trafikassistent. Derefter en del Är i erhvervslivet, 4 Är i Canada med arbejde i skoven, ovnbygger pÄ et aluminiumssmelteri, sÊlger og arbejdsmand pÄ en papirfabrik. Hjemkommet til Danmark, tog han en cand.phil.-uddannelse i engelsk sprog og litteratur ved Odense Universitet og har derefter vÊret gymnasie-, HF- og hÞjskolelÊrer i resten af sit arbejdsliv.